de omgeving op z'n best

ontdek

Laat je meeglijden in tal van activiteiten

velo

Wandelen en fietsen

Laat je verleiden door de talrijke routenetwerken doorheen de overweldigende natuur.

De Eybeekhoeve is de ideale uitvalsbasis voor wandelroutes als “Stappen langs de Schreve” en “het Smouthoekpad”. De Hoppelandfietsroute en “Tournée Locale” zijn fietsroutes die je leiden langs brouwerijen, hopvelden en biercafés, en lopen dwars door Watou.

huifkartocht

huifkar- of TUKTUKtocht

Georganiseerde rondritten met huifkar of tuktuktrein, een belevenis voor iedereen!

Al dan niet te combineren met de volkssportroute. De tuktuktrein kan al dan niet gegidst verlopen, en biedt plaats aan meer dan 50 man. 

volksspelen Bruegel

volkssport-
route

Voor jong en oud, groot en klein. Ambiance en gezelligheid verzekerd!

Een tocht doorheen de streek waarbij je een bezoek brengt aan een aantal cafeetjes en eetgelegenheden. De uitbaters bieden traditionele volksspelen aan in combinatie met een typisch hapje of drankje uit de streek (karbonaden, Picon,…). Je kan kiezen tussen verschillende soorten routes.

Engels kerkhof

oorlogs-
verleden

De eerste wereldoorlog liet onvermijdelijk zijn sporen achter. 

100 jaar geleden, en toch nog zo actueel. De geschiedenis wordt in leven gehouden door de talrijke begraafplaatsen, musea, monumenten en landschapssites.  Flanders Fields in Ieper is een must! 

hommelbier

brouwerij-
bezoek

’s Werelds beste bierbrouwerijen vind je hier!

Breng je bierbeleving naar en hoger niveau door een brouwerijbezoek aan een van de vele bierbrouwerijen in de buurt. Daarnaast kan je je verdiepen in het Poperings hopmuseum, of een bezoek brengen aan een plaatselijk hopbedrijf.

kunst watou

Kunst in WAtou

Een must voor kunst- en poëzieliefhebbers!

Elke zomer strijken hier dichters en beeldend kunstenaars, aanstormend talent en gevestigde waarden, kunstwerken uit binnen- en uit buitenland neer, en vormen een bijzonder kunsten- en poëzieparcours. Het dorp is de setting en biedt een tiental karakteristieke locaties als tentoonstellingsruimte. Iedere editie van het Kunstenfestival kadert in een ander thema. Moet je gezien hebben!

ringstaartmaki

dierenpark
zonnegloed

Een non-profit zoo in ’t klein op een boogscheut van Watou. Een aanrader voor gezinnen met kinderen!

Dit dierenpark bied een levenslange toevlucht voor verlaten en verwaarloosde wilde dieren. Meer dan 120 soorten, waaronder roofdieren, apen, vogels en nog veel meer. Vrij wandelen of met gids, workshops en nog veel meer behoren tot het aanbod.

PSX_20201010_153003

Gocarts op de hoeve zelf!

deze zijn vrij ter beschikking op de hoeve.

We hebben ze in alle soorten, maten en kleuren. Voor jong en oud, voor elk wat wils. Úren speelplezier gegarandeerd. Een overweldigend succes!

meer